Google+

Ямбол: ще има ли допитване за общинския заем?

YAMBOL-refrndm-dulg

Председателят на Общинския съвет на Ямбол е насрочил заседание на 29 март, на което да бъде взето решение по подписката за свикване на референдум относно заем за 9 млн. евро, съобщи Ямболнюз. Все още няма данни дали и как е приключила проверката на подписката, от която ще стане ясно налице ли е броят подписи, задължаващ общинарите да определят дата за допитване. Инициативният комитет събра около 9 хиляди подписа, но на 28 февруари предаде 7627 подписа заради непълни данни на някои от подписалите се.
Един от членовете на комитета Катя Георгиева е заявила пред медията, че не повече от 7-8 % от гражданите сред подписалите се са били запознати с намерението на общината за поемане на дълг от 9 млн. евро. На практика инициаторите са свършили работата на местната власт за информиране на населението.

„Ние вярваме, че една публична политика, каквато е тегленето на този заем и реализирането на обекти с него, се прави от всички. Тя не може да се прави само от тези, които са на власт, а се прави в диалог с местната общност, с всички заинтересовани страни”, е заявила Катя Георгиева, цитирана от Ямболнюз, като е допълнила, че управлението на ГЕРБ демонстрира една сериозна арогантност към ямболските граждани и към общинските съветници в този общински съвет. Гражданите не знаят какво планира да направи общинската администрация, а общинските съветници боравят с неточна и непълна информация, когато гласуват решения.

Кампанията на Инициативния комитет включи и ученически конкурс за есе, посветен на 3 март.

Инициатива БГ

Снимка: Инициативен комитет за местен референдум – Ямбол,  Ямболнюз

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply