Google+

Холивуд иска одобрението на хората за сделки с плажни имоти

HOLYWOOD-FL

Градската управа на Холивуд, Флорида е насрочила на 12 март референдум, с който ще поиска одобрението на гражданите по две теми:
1) Инвестиционна програма за инфраструктурни подобрения, за която е необходим облигационен заем от 165 милиона щ.дол и
2) Продажба на собственост – ограничени вещни права (тайм-шеър) върху три плажни имота, намиращи се в крайбрежен туристически комплекс, придобити от Общината като част от сделка с частни инвеститори през 2015 г.
Референдумите са задължителни за свикване, тъй като съгласно Градската устройствена харта местната власт няма право без одобрението на данъкоплатците да взема облигационен заем за инвестиционни програми, а също да продава собственост, когато става дума за първа линия до плажа.

Допитването е последният етап от процес на публично консултиране, продължил една година, по време на който Общината е провела обществени дискусии и направила експертни оценки на нуждите от подобрения на градската среда, включително сигурността и качеството на живот.

Ако референдумът одобри предложенията на Общината, още на следващия ден тя ще може да задейства плана за инвестиции, който включва: подобрения на уличната мрежа за облекчаване на трафика, изграждане на декоративни шумоизолиращи стени, съоръжения за намаляване влиянието на приливите и отливите върху бреговата линия, подземно разполагане на техническата инфраструктура на северния плаж, ново оборудване за полицейската и противопожарната служба, разширение на парковата площ и др. Одобрението ще означава също така, че данъкоплатците са готови да поемат посочено увеличение на данъците, чрез което ще се изплаща облигационния заем.

Относно имотите, които Общината желае да продаде, тя е формулирала отделен въпрос за всеки имот, така че данъкоплатците могат да се произнесат поотделно за тях, а не анблок. При одобрение местните власти могат веднага след референдума да ги продадат.

Град Холивуд е разположен в югоизточната част на щата Флорида между Маями и Форт Лодърдейл. Той е на по-малко от 100 години и има 153 хил. жители. Холивуд разполага с 60 парка, 7 голф-игрища и 12 км пясъчен плаж и най-вече е горд собственик на уникалната крайбрежна улица Броудуок. Тя се извива в протежение на 4 км покрай атлантическия бряг и е на челно място в туристическите класации в САЩ за крайбрежни променади.

Флорида е щат без интензивна пряка демокрация на щатско ниво, но на местно ниво системата за пряко вземане на решения, както в случая на Холивуд, е добре развита и гражданите имат думата по редица важни въпроси.

Даниела Божинова

Снимка:hollywoodfl.org

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply