Google+

„Шоуто на Слави“ може да събере предсрочно подписите

news__5b3650d920a2afaa2f45ff67724349d1

Събирачи на подписи в Бургас прогнозират, че е възможно да бъдат достигнати нужните 400 хиляди подписа за предизвикване на референдум по инициатива на „Шоуто на Слави“ още преди Нова година. Разбира се, ако се следват рецептите на „референдумната индустрия“ в Калифорния, трябва да се съберат допълнително още 30% от тази бройка, като буфер срещу невалидни подписи.

Инициативата на „Шоуто на Слави“ стартира на 10 ноември в цялата страна с амбицията за смяна на политическата система в България. Предлага се референдумът да е по 6 въпроса –  относно задължителното, мажоритарното и електронното гласуване, също за двойно намаляване броя на депутатите, радикално намаляване на партийните субсидии. Последната шеста точка представлява иновативно за България предложение за изборност на директорите на областни дирекции на МВР.

„Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива“ ще продължава да следи и да коментира инициативата на Шоуто. Ще се опитаме да направим и предвиждания за въздействието й.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “„Шоуто на Слави“ може да събере предсрочно подписите”

  1. Младен казва:

    Не съм съгласен да се използва името и авторитета на г-н Трифонов и с въпросите, които са посочени да се подвеждат хората.
    1. 30 процента от хората не са виждали компютър??
    2. Нямат нужната подготовка и познания за да подкрепят въпроса за мажоритарното избиране на определени шефове от МВР??
    Почти всички въпроси са подвеждащи и не точни. Докога така г-н Трифонов

Leave a Reply