Информационен щанд за изборите за ЕП по време на София филм фест на брега

На 29 март от 17:00 ч. като част от бургаския филмов фестивал "София филм фест на брега" ще бъде излъчен документалния филм „На борда на „Адаман“. По повод отвореното събитие, от Инициатива БГ ще разположим информационен щанд с рекламни материали за предстоящите избори за Европейски парламент. Прожекцията ще се състои в Културен дом НХК с вход свободен, а щандът ще бъде разположен непосредствено до входа.

Документалният филм е един от петте номинирани за престижното европейско киноотличие „LUX — Европейска филмова награда на публиката“. Целта на отличието е да насърчи културното многообразие и да подкрепя европейското кино.

Накратко за филма: „Адаман“ представлява уникален център за дневни грижи, разположен на плаваща конструкция по река Сена в сърцето на Париж. Той предоставя грижи за възрастни хора, страдащи от психични разстройства, като им помага да се ориентират във времето и пространството, да се възстановят или поддържат духа си. Екипът на центъра се стреми да се противопоставя на деградацията и дехуманизацията на психиатрията.

Снимка:Европейски парламент в България

Всички новини
2024-03-19