Google+

Предстояща конференция за пряката демокрация

logo BSNGI

„Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива” организира конференция „КЪМ РАБОТЕЩА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ. Реформиране на правилата за пряко участие в държавната власт и местното самоуправление”, която  ще се проведе на 25 и 26 февруари 2016 г. в София, хотел СИТИ Бест Уестърн Плюс.

В конференцията ще участват експерти и практици, организатори на референдуми, подписки и граждански инициативи, представители на медии и държавни институции от България, Швейцария и Германия, както и членове на Европейския парламент.

Ще бъде обсъден натрупаният опит в прилагането на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление в България, ще бъдат коментирани предложения за законодателна реформа. Ще бъдат представени тенденции в развитието на европейската (ЕС) и националните демокрации в Европа, с фокус върху Швейцария, но и върху някои емблематични референдуми, като тези в Хамбург относно електропреносната мрежа и Олимпийските игри.

За участниците от страната осигуряваме нощувка в хотела и възстановяване на транспортните разходи (автобус или влак).

Моля да заявите Вашето участие в срок до 15 февруари 2016 г., като попълните и изпратите приложения регистрационен формуляр на имейл адрес: bsngi @ initiative.bg или bsngi-ngo @ mail.bg

Програма

Формуляр за регистрация

Събитието във фейсбук

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply