Google+

Районен кмет предлага допитване, СОС не дава

kmetDelyanGeorgiev-sega

Кметът на столичния район ”Изгрев” д-р Делян Георгиев (БСП) в началото на годината предложи провеждане на районен референдум в управлявания от него район по два въпроса – да спре ли застрояването на зелените площи за период от 10 години и да се въведе ли зона за платено паркиране в „Изгрев“. Заговори се за възможност за едновременно провеждане на районния референдум с предстоящите парламентарни избори.

„Чест му прави на кмета Делян Георгиев, че е решил да подходи целесъобразно, за да види цялостната картина в района. На фона на вашата разпокъсана политика за преместване проблема с паркирането все повече и повече, докато не стигнете до Околовръстното шосе. Дано след 10 – 15 години зоната не стигне до Перник“, са били думи на М.Паргов, Председател на социалистите в СОС, с които се е обърнал към сесията на столичните общинари, според Офнюз.

Темата на предложения референдум напомня за един неотдавнашен опит за референдум в друг столичен район – „Младост”, който повлия за избора на Десислава Иванчева за районен кмет, след което последваха обвинения в корупция и сагата с делото на Иванчева и нейната заместничка.

При новата политическа обстановка с поразклатени позиции на управляващата партия, районният кмет на „Изгрев” вероятно не е заплашен от компромат. Но все пак сценарият не се разви благоприятно за референдума – д-р Георгиев и партията му бяха обвинени в популизъм и мнозинството в Столичния общински съвет отхвърли предложението.

Даниела Божинова

Снимка: в.Сега

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply