Google+

Село Синитово гласува срещу депо и кариера

sinitovo-protest-kariera-BNR

В деня на местните избори 27 октомври село Синитово, Пазарджишко проведе и местен референдум. Селото настоя за пряк вот относно проект за депо за отпадъци и кариера за добив на мрамори заради опасения за влошаване на условията на живот. ОИК – Пазарджик обяви, че са гласували 910 избиратели, представляващи 57.27 % от общо 1 589 с право на глас. Предвид изискването на закона за 40% кворум, местният референдум е валиден.

Почти всички са отговорили с „не“ и на трите въпроса на допитването: „Съгласни ли сте инвестиционния проект „Изграждане на площадка за третиране на неопасни производствени отпадъци” да бъде реализиран в землището на село Синитово?“ , „Съгласни ли сте инвестиционният проект „Изменение и разширение на инвестиционно предложение „Изграждане на площадка за третиране на неопасни производствени отпадъци” да бъде реализиран в землището на село Синитово?“ и „Съгласни ли сте инвестиционният проект „Изграждане на кариера за добив на мрамори” да бъде реализиран в землището на село Синитово?“.
В следващите дни ще стане ясно дали някоя институция или инвеститор ще обжалват резултата, както най-често се случва при такива местни референдуми. За момента е ясно, че Синитово не иска нито депо, нито кариера.

Инициатива БГ

Снимка

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply