Google+

Женева се застъпи за Асанж

assange&cat- Instagram-Embassy Cat

Градският съвет на Женева след едночасов дебат миналата седмица е приел предложение до федералното правителство на Швейцария за предоставяне на убежище на основателя на Уикилийкс Джулиан Асанж, съобщи SwissInfo.
Асанж беше обявен от сп.Тайм за един от 100 най-влиятелни хора в света заради застъпването му за човешките права, в името на които той оповести публично хиляди квалифицирани документи на американските държавни служби. По същата причина той е търсен от американското правосъдна система. От 2012 г. Асанж се ползва със закрилата на Еквадор. Той е кандидатствал преди време за убежище в Швейцария, но първоначалната реакция на властите не е била обнадеждаваща.

Градският съвет на Женева и по-специално Народната партия се обяви за повече законови гаранции за живота и правата на активистите – уисъл-блоуърс, които обявяват факти и правят разкрития в интерес на обществото и истината.
Инициатива БГ

Снимка: Асанж със станалата популярна котка, негов компаньон в Посолството на Еквадор в Обединеното кралство /Instagram-Embassy Cat

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply