Google+

Подписват се за чист въздух в Бургас

burgas-ostavka-riosv

Референдум за дейността на дървообработващото предприятие „Кроношпан“ в Бургас заради постоянно замърсяване на атмосферния въздух поиска инициативен комитет с председател Стоян Грозев.
На главната улица „Александровска“ организаторите започнаха да събират подписи под предложението за референдум, както и под още едно паралелно искане: оставка на директора на екоинспекцията в града инж. Тонка Атанасова. Причината е несправяне със задълженията. Г-жа Атанасова не е оправдала очакванията за добра експертна работа и добро управление, въпреки че е била специално поканена да дойде от Хасково, за да оглави екологичната инспекция в Бургас.
Гражданският комитет за борба с мръсния въздух в Бургас вече организира в града два протеста с искане за по-чист въздух. Той проведе среща в РИОСВ с г-жа Атанасова и представители на Общинската администрация, както и „Кроношпан” и „Лукойл”, но остана недоволен от липсата на отговори по същество от страна на отговорните институции.

Според инициаторите на подписката необходимите подписи за внасяне на предложението за референдум в Общинския съвет на Бургас са около 10 хиляди. Те трябва да бъдат предадени в рамките на два месеца от стартирането й най-късно на 24 юни т.г.

Инициатива БГ

Снимка :  Нова ТВ Бургас

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply