Google+

Иван Кулеков с нов филм за пряката демокрация

Иван Кулеков взема интервю от Бруно Кауфман по време на Глобалния форум за пряка демокрация

Филмът беше заснет по време на Световния форум за пряка демокрация в Сан Себастиан, Испания

Сценаристът и член на Инициативния комитет за национален референдум на „Шоуто на Слави“ Иван Кулеков ще покаже първа част от новия си филм, посветен на пряката демокрация по света.

Кулеков посети Световния форум по покана на Даниела Божинова и Даниел Шили, членове на борда на международната организация Democracy International, съорганизатор на събитието. Кулеков и Божинова представиха в програмата на форума току-що проведения у нас национален референдум за политическа реформа.

Камерата на телевизионера запечата интересни моменти от международното събитие на фона на красивия баски град Доностия/Сан Себастиан, който е Европейска столица на културата за 2016 г.

За българската аудитория дадоха интервюта водещи теоретици и практици на пряката демокрация от Северна и Южна Америка, Европа и Азия. Една от идеите на Кулеков беше да постави българските референдуми в контекста на общоприети стандарти и практики за пряко участие в напредналите демокрации, да улови тенденции в обществено-политическото развитие в европейски и глобален мащаб.

Филмът на Кулеков ще бъде излъчен по време на „Шоуто на Слави“ по бТВ след 22.30 часа на 30 ноември.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply