Google+

Вот без хомот: готви се протест

Вот без Хомот

По-рано този месец депутатите одобриха на първо четене въвеждането на задължително гласуване в законопроекта за Изборния кодекс. Предложението беше внесено от Валери Симеонов от Патриотичния фронт.

Промените предвиждат санкции за отказалите се да упражнят „демократичното“ си право на вот: глоба от 50 лева или спиране на социални помощи за срок от 3 месеца.

Реакцията на гражданското общество не закъсня. От „Българско либертарианско общество“ обявиха, че възобновяват миналогодишната си кампания #ВотБезХомот. Те подканиха във Фейсбук всички свои съмишленици да ги подкрепят и да излязат да защитят активно гражданската си позиция:

„Да докажем, че няма нужда от пъдар и гражданите на тази държава не са овце. Гласуването не е панацея! Самите политици да се вгледат в себе си и да видят че неефективността идва от тях, а не от това, че хората не гласуват. Ако някой си мисли, че може да реши проблемите на държавата с още държава, то тогава е тръгнал по много наклонена плоскост.“, призовават организаторите на протеста.

Протестът срещу задължителното гласуване ще се състои на 28 март от 19:00ч пред Парламента.

Снимка: Българско либертарианско общество

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply