Google+

Ще възникнат ли нови държави чрез референдум?

http://www.biafraland.com/

Биафра – нова африканска държава, е възможно да се роди чрез референдум за самоопределение през 2016 г.

Биафра е съществувала за кратко като международно непризната държава в края на 60-те години в югоизточната част на Нигерия, където се намират богати залежи от нефт.

В отговор на писмо за подкрепа, изпратено до нея от Организацията на новите африкански държави, европейският „външен министър“ Фредерика Могерини е заявила, че ЕС би признал Биафра, само ако бъдат спазени изискванията на международното право и добрите практики, както и при запазване на добрите си връзки с Нигерия.

Свободен и независим Кюрдистан – мечтата на най-многобройния народ без собствена държава, е може би по-близо до реализиране от преди заради сирийската война, Ислямска държава, действията на Турция и най-общо развитието на събития в тази част на света.

„Дойде времето и условията сега са подходящи хората да се произнесат за своето бъдеще на референдум… Този референдум няма задължително да доведе до незабавно обявяване на независимост, а по-скоро ще покаже мнението и волята на хората в Кюрдистан за бъдещето им“, е заявил наскоро Масуд Барзани, лидер на автономния регион Иракски Кюрдистан.

Снимка: http://www.biafraland.com/

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply