Google+

Подписка: „Не пипайте Евиния плаж“ в Бургас

nude Beach Burgas

Евиният плаж в Бургас  е застрашен от преместване на отдалечено място заради планове на концесионера „Корект-Младенова“ ЕООД да използва терена за разполагане на заведения. Повече от 200 бургаски жени направиха подписка  в защита на Евиния плаж. Инициаторките Елена Маврова, Дияна Илиева и Татяна Карагьозова предадоха подписката на Областния управител на 9 юли  в присъствието на журналиста Георги Николов от местния Канал 0.

Евиният плаж съществува на настоящото си местонахождение  повече от 80 години. Той е част от плажната ивица „Атанасовска коса”, дълга 235 метра. Мястото притежава специфичен черен пясък с терапевтични свойства, който е една от основните причини жените да протестират срещу преместването на Евиния плаж.

Що се отнася до евините плажове по света, наричани на английски език women-only beaches, то такива бяха създадени през последните години и на места, където не е имало – например в Обединените арабски емирства, някои курорти на Турция, Италия и Франция. Явно голям брой жени настояват да има място на крайбрежната ивица, където да излагат телата си на слънчевите лъчи, без да бъдат обезпокоявани. Спокойствието на плажовете „само за жени“ обаче в никакъв случай не изключва, а по-скоро  дори предполага повече плажни услуги и инфраструктура, от които концесионерът може да изкара добри пари.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply