Google+

Гугъл забранява рекламите за ирландския референдум

16/5/2015.Marriage Equality Referendum. With just six days to go for the voting on the Marriage Equality Referendum on Friday 22 of May, the debate about margins continues with the Yes Vote appearing to be way out in front, particularly in the large cities, but with a fear that in the countryside there may be a large silent No Vote lingering in the long grass. Photo shows people passing a large Yes poster in Dublin City Centre. Photo Eamonn Farrell/Photocall Ireland

„Гугъл“ забрани всички реклами, свързани с ирландския референдум за абортите. Референдумът ще бъде проведен на 25 май и ще даде възможност на ирландските граждани да отменят Осмата поправка на националната си конституция, отнасяща се до абортите. Това е шанс за страната най-сетне да либерализира режима на абортите, който е един от най-строго забранителните в света.
Гугъл реши да не участва в силно оспорваната кампания за референдума. В това отношение компанията последва примера на „Фейсбук“, откъдето заявиха, че повече няма да приемат реклами, идващи от чужбина и опитващи се да повлияят на референдума. Решението е взето заради опасения, че организации и индивиди, базирани извън страната, може да опитат да окажат влияние на резултата от референдума чрез рекламни кампании във „Фейсбук“.
„Гугъл“ направи една стъпка повече и обяви, че няма да приема никакви реклами, свързани с референдума, а не само реклами от групи или отделни хора, които искат да наклонят вота.
Референдумът ще е първият от серия допитвания, които предстои да бъдат организирани в Ирландия за приемане или отхвърляне на няколко предложения за промяна на конституцията на страната, изготвени в продължение на година от специално Гражданско конституционно събрание.

Инициатива БГ

Снимка: Irish Central

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply