Google+

Референдумен кампейнър получава длъжност от Президента

Петър Кичашки

Президентът Радев назначи юриста Петър Кичашки на работа в Комисията за защита от дискриминация. Кичашки (р.1989 г.) е бивш изпълнителен директор на неправителствения Институт за модерна политика и партньор на политика Борислав Цеков, който в момента е член на Правната комисия към Президентството. Кичашки беше едно от най-честите присъствия в медиите по време на последните две кампании за национален референдум – през 2015 и 2016 г. Той беше уличен в неправомерно насочване на медийните пакети (до 40 хил. лв. всеки) на няколко инициативни комитета към никому неизвестния уеб-сайт на своята съпруга, от който избирателите трябваше да се информират за предстоящите допитвания.

Срещу окачествяването на назначението като скандално от редица обществени среди, Президентът изтъкна аргументи за професионализма на Кичашки и неговия житейски опит с дискриминацията, имайки предвид битието му на човек с двигателно увреждане. Факт е, че Кичашки е получавал награди от неправителствената общност за постижения в защитата на човешките права.

На новата си длъжност Петър Кичашки ще получава 75% от заплатата на Председателя на Народното събрание. Дали ще върши добра работа срещу това, предстои да видим.

Не е вярно, че националните референдуми в България не стават за нищо – ако не за друго, то поне могат да послужат като трамплин за лична кариера. Преди време един друг председател на инициативен комитет, събирал подписи, за да реализира идеите на президента Плевнелиев за национален референдум, получи от президента поста премиер на служебно правителство.

Снимка: facebook.com/kichashki

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply