Google+

Референдум за общинска приватизация в Севлиево?

Севлиево референдум

Граждански инициативен комитет започна събирането на подписи за свикване на местен референдум в Севлиево с въпрос „Да се извърши ли приватизация на общинската част от капитала на „Севлиевогаз 2000“ АД“?

По информация на sevlievo-online.com инициативата е предприета от неправителствената организация „Граждани за Севлиево” и нейния председател Боян Ботев. Местната медия посочва още, че „Граждани за Севлиево” е активна по редица горещи теми от развитието на общината. През 2016 г. тя е събрала 10000 подписа в подкрепа на искане към държавата да отпусне средства за изграждането на язовир „Мокра Бяла“, като също така се е ангажирала с проблема за сечта във вододайните зони.

За свикване на местен референдум ще са необходими най-малко 3 250 валидни подписи съгласно изискванията на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. За събирането им инициаторите ще разполагат с 3 месеца.

Още по темата четете тук.

На снимката: Боян Ботев с подписката за язовира от 2016 г.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Референдум за общинска приватизация в Севлиево?”

  1. […] за референдум беше предизвикана чрез подписка от „Граждани за Севлиево” – местна неправителствена организация, с подкрепата […]

Leave a Reply