Google+

Референдумът на Марешки набира скорост

mareshki_prodavam_gorivata_s_do_50_stotinki_po-evtino-c860x480

Варненският политик и бизнесмен Веселин Марешки провежда кампания за национален референдум от 3 ноември 2015 г.

Въпреки че кампанията му е в сянката на далеч по-популярната инициатива за референдум на „Шоуто на Слави“ (за която е вероятно подписите да се съберат предсрочно), сайтът на кампанията на г-н Марешки отчете, че са събрани 167 000 валидни подписа още в първия месец на подписката.

Колко от тях ще издържат проверката на ГРАО не е ясно, но това което е безспорно към момента е, че г-н Марешки е създал доста смислен информационен сайт. Освен че обслужва кампанията му, сайтът предлага добра информация и ограмотяване на българския гражданин относно прякото участие, неговите възможности и история в България – нещо, което държавата не успя да предложи по повод на националните референдуми.

Що се отнася до въпросите на референдума, формулирани от Марешки, те засягат както законодателната власт и политическите партии, така и пазара на горива и лекарства.

Подобно тематично разнообразие във въпросите за един единствен референдум би било недопустимо например в САЩ, но в България  това не противоречи на закона. Г-н Марешки следва да събере към половин милион подписа в срок до 3 февруари 2016 г., така че след проверката да му останат поне 400 хил. валидни подписа, които биха задължили парламента да определи дата за референдум.

Снимка: http://referendum2016.bg/

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Референдумът на Марешки набира скорост”

  1. Rumyana Kapanova казва:

    Отличен бизнесмен. Само поздравления за него и най-хубави неща.

Leave a Reply